Legenda

Joskus asiat vain syntyvät, joskus ne synnytetään. Karjalan Makkaran ajatuksen kerrotaan syntyneen bussimatkalla Vuokatista Imatralle. Matkan vaiheista ei muisteta ehkä paljon enempää, mutta idea makkaran tekemisestä jäi vahvasti kaikkien paikalla olleiden mieleen.

Syntysanojen lisäksi tarvittiin lihaa, läskiä, verta, mausteita ja suolenpätkiä.

Rankka huumori ja ankara työ synnyttivät ensimmäiset omat tuotokset huhtikuussa 2010. Mikä silloin nauratti, saattaa nyt pelkästään hymyilyttää.

Yhdistys Karjalan Makkara on perustettu elvyttämään ja uudistamaan käsitystä perinteisestä kotona valmistetusta makkarasta. Koko toiminnan lähtökohtana on ollut paikalliseen osaamiseen perustuva innostus virittää monipuolisesti makkaraan perustuvaa ruokaharrastusta. Vuodesta 2010 lähtien yhdistys on ollut mukana nostamassa makkaran valmistuksen perinnettä ja jakanut makkaran valmistukseen liittyvää tietoutta mm. erilaisilla kursseilla. Yhteistyössä Saimaan ammattikorkeakoulun kanssa yhdistys on kurssittanut jo n. 416 makkaranvalmistuksesta kiinnostunutta itäisen Suomen alueella. Kursseilla on ollut tavoitteena myös yhteiseen tekemiseen perustuva työyhteisön suhteiden vahvistaminen.

Legenda???

Makkarainen tiedustelu

Millainen makkara olet?

Tulinen chiliolutmakkara 
14% 14% 
Valkosipulinen bratwurst 
85% 85% 
Jokin leipomotuote 
0% 0% 

Festarigalluppi

Tällä hetkellä ei ole kyselyä käynnissä.