Kilpailun säännöt

1. Kilpailun tavoitteet

Kilpailussa valmistetaan maukkain karjalainen kotimakkara.

Järjestäjän tarkoituksena on tuoda kilpailulla esille ja elvyttää suomalaista ruokaperinnettä, jossa myös kotimakkaralla on tärkeä osa.

Tavoitteena on myös tehdä tutuksi kuluttajille kotimaisia raaka-aineita, ruuanvalmistuksen perinteisiä valmistusmenetelmiä ja mahdollisuuksia hyödyntää monipuolisesti koti-/ammattilaiskeittiöiden laitteita.

2. Järjestäjä

Kilpailun järjestää Karjalan Makkaran Tuki ry.

Järjestäjä huolehtii valmistus- ja esittelytiloista, raaka-ainehankinnoista ja kilpailun käytännön järjestelyistä.

3. Osallistujat ja osallistumismaksut

Kilpailuun osallistutaan kolmen henkilön joukkueena.

Joukkueen voivat muodostaa yksityiset henkilöt tai yritykset.

Yksityisten joukkueiden osallistumismaksu on 90 euroa/ joukkue, joka sisältää raaka-aineet, tilavuokran, tuotteiden kuljetuksen. yms.

Yritysjoukkueiden osallistumismaksu 190 euroa/ joukkue. Maksu sisältää edellä mainittujen lisäksi näkyvyyden tapahtuman nettisivuilla ja painotuotteissa.

4. Kilpailun kulku ja ohjelma

Kilpailevat joukkueet esittelevät makkaransa ja makkaraista meininkiä Karjalan Makkarafestin syyskuisessa katutapahtumassa.

Voittajajoukkue valitaan kilpailutapahtuman aikana yleisöäänestyksellä sarjoissa:

1. Paras Makkara

2. Makkaraisin meininki.

Äänestys tapahtuu tarkoitusta varten tehdyillä äänestyslipuilla. Äänestäneet osallistuvat arvontaan.

Joukkueille varataan maistatustila, kertakäyttöastioita ja servetit. Joukkue huolehtii itse makkaroiden loppukypsennyksestä ja loppukypsennys välineistä/laitteista.

5. Esittelyä edeltävät valmistelut

Joukkueille varataan kaksi tuntia aikaa valmistaa makkarat loppukypsennysvaiheeseen. Valmistus tapahtuu Tietäjänkatu 5:ssa Saimaan ammattikorkeakoulun opetuskeittiössä. Valmistusajat sovitaan tapahtumaa edeltäville viikoille joukkueille sopiviksi ilta-ajankohdiksi.

Makkaraan varataan porsaanlihaa 8kg joukkuetta kohti. Keittiössä on joukkueiden käytössä makkaranvalmistuksen perusmausteet (suola, pippurit, muskotti, inkivääri, yms.) Joukkueet ovat vastuussa itse makkaransa erikoismausteista yms. raaka-aineista

Keittiössä on käytössä neljä makkaraprässiä, makkarakutteri, lihamyllyjä, yms ammattikeittiövälineitä. Joukkueet ovat vastuussa itse tarvitsemistaan erikoisvälineistöstä.

Karjalan Makkaran Tuki ry vastaa tuotteiden kuljetuksesta kilpailualueelle.

6. Vastuut ja vakuutukset

Jokaisella joukkueenjäsenellä tulee olla voimassa oleva vapaa-ajanvakuutus tms. joka kattaa mahdolliset loukkaantumiset. Järjestäjä ei vakuuta joukkueita.

Makkarakilpailun ja yleisökilpailun voittajat julkistetaan festivaalialueella klo 15 jälkeen.

Järjestäjä pidättää oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

Makkaraisia uutisia!

Imatran Ukko

18.3.2014
RSS

Makkarainen tiedustelu

Millainen makkara olet?

Tulinen chiliolutmakkara 
50% 50% 
Valkosipulinen bratwurst 
25% 25% 
Jokin muu leipomotuote 
25% 25% 

Festarigallut

Mahdatko tulla kulmill 13.9. 2014?

Kyllä, ehdottomasti 
100% 100% 
Kyllä, varmasti 
0% 0% 
Kyllä, heti aamusta 
0% 0%